زندگی حق ماست، اعتصاب راه ما – درباره‌ی جایگاه کارگران در قیام ژینا | امین حصوری

نسخه‌ی ورد بازنشر از نشریه‌ی منجنیق (فلاخن ۲۳۷) خرداد ۱۴۰۲ زندگی حق ماست، اعتصاب راه ما درباره‌ی جایگاه کارگران در قیام ژینا امین حصوری مقدمه: زنجیره‌ی خیزش‌های توده‌ایِ در‌هم‌تنیده‌‌ای که از دی ۹۶ در جامعه‌ی ایران پدیدار شد، با قیام ژینا وارد فراز درخشانی شد که تأثیرات ژرف و ماندگاری بر درون‌مایه‌ی مبارزات جاری و آتی دارد/خواهد داشت. داعیه‌ی محوری این نوشتار آن است که خیزش‌های توده‌ای متاخر – و مشخصاً قیام ژینا – در تحلیل نهاییْ ماهیتی طبقاتی دارند. بدین‌معنا که در پیوستار دیالکتیکی مبارزات عمومی ستمدیدگان علیه نظم مسلط، فهم این خیزش‌ها بدون رجوع به ساختار طبقاتی جامعه ادامه ی مطلب…

کمیته‌های مقاومت محلات در سودان – از تداوم مقاومت مردمی تا تدوین منشور سیاسی انقلاب

درس‌های انقلاب سودان متن ششم متن اول | متن دوم | متن سوم | متن چهارم | متن پنجم کمیته‌های مقاومت محلات در سودان از تداوم مقاومت مردمی تا تدوین منشور سیاسی انقلاب گزارش دریافتی از یک نشست | نسخه‌ی ورد پیش‌گفتار: متن پیش رو عمدتا مبتنی بر گزارش جلسه‌ای‌ست که در فوریه‌ی ۲۰۲۳ بین تعدادی از رفقای تبعیدی ایران و سودان برای تبادل‌نظر حول فرایندهای انقلابی در دو کشور برگزار گردید. چهار رفیق سودانی حاضر در این نشست در زمان حضورشان در سودان در «انجمن متخصصان سودان»، کمیته‌های مقاومت محلات خارطوم، و در نهادهای مقاومت در منطقه‌ي دارفور فعال ادامه ی مطلب…

تزهایی درباره‌ی مسیرهای کنونی مواجهه‌ی قدرت‌ها با قیام ژینا | امین حصوری

تزهایی درباره‌ی مسیرهای کنونی مواجهه‌ی قدرت‌ها با قیام ژینا امین حصوری دوم اسفند ۱۴۰۱ | نسخه‌ی ورد حدود پنج‌ماه از شروع قیام ژینا گذشته است؛ یکی از رشته خیزش‌هایی که از دی ۱۳۹۶ تاکنون دومینوی سقوط جمهوری اسلامی ایران را رقم زده‌اند. خیزش انقلابی ژینا نیز به‌نوبه‌ی خود زمان تاریخی را فشرده کرده است: از یک‌سو شتاب تحولات، که حتی ترسیم طرح‌واره‌ای از تسلسل و ارتباطات درونی رویدادها و ریشه‌ها و پیامدهای آن‌ها را دشوار کرده است؛ و از سوی دیگر، مجموع این تحولات چنان تأثیراتی در فضای فکری و سیاسی جامعه بر جای گذاشته‌اند که ردیابی و خصلت‌یابی آن‌ها ادامه ی مطلب…

افسون زُدایی از هبوط نئولیبرالیسم در ایران – گفتگوی شیرین کمانگر با کیهان ولدبیگی

افسون زُدایی از هبوط نئولیبرالیسم در ایران گفتگوی شیرین کمانگر با کیهان ولدبیگی بهمن ۱۴۰۱ نسخه‌ی ورد یادداشت مصاحبه‌گر: هرچند که بحران فراگیر اقتصادی یکی از علل اصلی ظهور و بروز خیزش توده‌ای جاری‌ست، رسانه‌های جریان اصلی نارضایتی و خشم و انزجار معترضان علیه سیاست‌های اقتصادی بازار آزاد را بازتاب نمی‌دهند، بلکه صرفا بر ماهیت سیاسی خشم عمومی تاکید می‌کنند. حتی در مواردی که این رسانه‌ها سیاست‌های اقتصادی را موجد نارضایتی معترضان معرفی می‌نمایند، با دعوت از «تحلیل‌گران اقتصادی»‌، ریشه‌ی بحران‌های اقتصادی موجود را نه در پیامدهای سیاست‌های سرمایه‌دارانه، بلکه به وجود دولت‌ خودکامه‌ و «ناکارآمد»ی آن نسبت می‌دهند، چرا ادامه ی مطلب…

زندگی بر مدار انقلاب – درک دینامیسیم خیزش‌های سودان و الجزایر | آن الکساندر | ترجمه‌ی حمید بردبار

درس‌های انقلاب سودان – متن پنجم متن اول | متن دوم | متن سوم | متن چهارم زندگی بر مدار انقلاب: درک دینامیسیم خیزش‌های سودان و الجزایر1 آن الکساندر2 ۲۶ ژوئن 2019 (تیر ۱۳۹۸) ترجمه‌: حمید بردبار | نسخه‌ی ورد درآمدی بر متن پنجم:‌ مقاله‌ی حاضر روایتی‌ست تحلیلی از انقلاب سودان همزمان با مشاهده‌ی فراز و فرودهای فرآیند انقلابی و با نظر به ملزومات پیروزی نهایی. هدف این تحلیل، مشارکت در روند انقلابی ازطریق سنتز درس‌های انقلاب‌های گذشته با شرایط سیال اکنون است، که مشارکتی‌ست درجهت غنای بازاندیشی‌های انتقادی در فضای درونی خیزش. نویسنده با ارجاع به آرای لوکزامبورگ خاطرنشان ادامه ی مطلب…

قیام سودان: سقوط یک دیکتاتور | مای حسن، احمد کُدودا

    درس‌های انقلاب سودان متن سوم متن اول | متن دوم قیام سودان: سقوط یک دیکتاتور نویسنده: مای حسن، احمد کُدودا1 اکتبر 2019 (آبان ۱۳۹۸) ترجمه‌: کارگاه دیالکتیک | نسخه‌ی ورد توضیحی بر متن سوم:‌ متن حاضر روایت انقلاب سودان را از جایی پی می‌گیرد که در مسیر اوج‌گیری خیزش انقلابی، عمر البشیر با پیش‌دستی دستگاه نظامی–امنیتی از قدرت ساقط شده و نخبگان نظامی–امنیتی می‌کوشند خیز انقلاب را به یک گذار سیاسی آمرانه تنزل دهند. مقاله‌ی حاضر در کنار بررسی فشرده‌ی فراز و فرودهای روند انقلاب (و ابتکارات و چالش‌های انقلابیون)، می‌کوشد دلایل سقوط دیکتاتور سودان و نیز علل ادامه ی مطلب…

سوسیالیسم مرد؛ زنده باد سوسیالیسم! مصاحبه با چیدَم چیدملی | گروه کلکتیو (آلمان)

اثری‌ از Konstantin Yuon به‌نام «سیاره‌ی جدید» (۱۹۲۱). نسخه‌ی ورد درباره‌ی مرحله‌ی تاریخیِ کنونیِ جنبش سوسیالیستی مصاحبه با چیدَم چیدملی (Çiğdem Çidamlı) گروه کلکتیو – آلمان ترجمه: نیما صبوری توضیح کارگاه: متن حاضر ترجمه‌ی گفتگویی‌ست که گروه کلکتیو (آلمان) در تابستان ۲۰۲۰ با چیدم چیدملی، یکی از اعضای سابق جنبش «خانه‌های مردم» (Halkevleri) در ترکیه انجام داده است. محور اصلی این گفتگو چالش‌ها و امکانات بازیابی و توسعه‌ی رویکردی جدید به سوسیالیسم در عصر حاضر است. رفیق چیدم،‌ که فعلا در جنبش فمینیستیِ ترکیه فعال است، در پرتو تجربیات‌اش در جنبش‌های مردم‌بنیاد (توده‌ای) از ابتدای دهه‌ی 1990،‌ ایده‌های در خور ادامه ی مطلب…

گزارشی فشرده از جنبش کارگری ایران | متن سخنرانی در تظاهرات اول ماه مه – آلمان

گزارشی فشرده از جنبش کارگری ایران متن سخنرانی در تظاهرات اول ماه مه – آلمان نسخه‌ی فارسی نسخه‌ی آلمانی همبستگی بین‌المللی کارگران علیه نظم مسلط جهانی، بدون آگاهی آنان از وضعیت و مبارزات یکدیگر ناممکن است. در تصاویری که رسانه‌های جریان اصلی از ایران مخابره می‌کنند، فقط عمل‌کرد خارجی جمهوری اسلامی، افت‌وخیزهای قرارداد اتمی و تنش‌های بین رژیم ایران و دولت آمریکا برجسته می‌شوند. به‌ندرت از وضعیت واقعی مردم و مبارزات‌شان چیزی منتقل می‌شود، که معنای ضمنی آن، انفعال توده‌ی مردم است؛ درحالی‌که مبارزات مستمر جنبش کارگری در ایران، در کنار سایر جنبش‌های اجتماعی، خلاف آن را نشان می‌دهند. اگر ادامه ی مطلب…

تورم امپریالیسم و تنگنای سیاست | امین حصوری

World Dominance – by Keith Elliott نسخه‌ی ورد تورم امپریالیسم و تنگنای سیاست امین حصوری پیش‌گفتار: اکثریت مردم در سراسر جهان از تبعات اقتصادی سرمایه‌داری جهانی‌شده و بحران‌های مزمنِ برآمده از آن رنج می‌برند؛ وضعیتی که برای فرودستان جنوب جهانی به‌مراتب حادتر و رنج‌بارتر است. اما این فلاکت جهانی نمی‌توانست فراگیر و تثبیت شود، اگر فضای پویش سیاسی برای مردم – در بسیاری از این جوامع– هرچه بیشتر محدود و مسدود نمی‌شد. اگر سیاستْ عرصه‌ی امکان برای ایجاد تغییر باشد، در دهه‌های اخیر دسترسی به این عرصه (حیات سیاسی) برای فرودستان جنوب جهانی هرچه دشوارتر گشته است. به‌بیان دیگر، امر ادامه ی مطلب…

نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است | گفتگو با دِبورا نونِس – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین»

  لینک دسترسی به نسخه‌ي ورد هیچ نسخه‌ی حاضر و آماده‌ای وجود ندارد: نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است گفتگو با دِبورا نونِس1 – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) ترجمه: امین حصوری یادداشت مترجم: در جریان یک نشست آموزشی حول موضوع ملزومات «سیاست از پایین» (تلویحا: کار توده‌ای2)، که تابستان ۲۰۲۱ توسط چند گروه سیاسی فعال در این حوزه – در آلمان3 – برگزار گردید، از یکی از زنان سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) دعوت شد تا به‌طور برخط (آنلاین) در این نشست شرکت نماید و تجارب مبارزاتی خویش در کار توده‌ای و فرآیند سازمان‌یابی فرودستان را با شرکت‌کنندگان ادامه ی مطلب…