انسان‌زُدایی در نظریه ضدانسان‌گرایی، نا-انسان‌گرایی، پسا-انسان‌گرایی و فرا-انسان‌گرایی | نویسنده: داگلاس پورپورا | برگردان: م. ا.

انسان‌زُدایی در نظریه: ضدانسان‌گرایی، نا–انسان‌گرایی، پسا–انسان‌گرایی و فرا–انسان‌گرایی1 نویسنده: داگلاس پورپورا برگرفته از ژورنال رئالیسم انتقادی برگردان: م. ا. چکیده: این مقاله چالش‌هایی را که در برابر رئالیسم انتقادی در پی دگرگونی پسامدرنیسم به انواع فرم‌های ضدانسان‌گرایی2، فرا–انسان‌گرایی3 و پسا–انسان‌گرایی4 ایجاد شده‌اند به آزمون می‌گذارد. این دگرگونی‌ها که عمدتا از پساساخت‌گرایی نشات می‌گیرند، با پیشرفت‌های صورت‌گرفته در روان‌کاوی و علوم کامپیوتر تقویت شده و به گرایش جدید هستی‌شناسی در فرم‌های بدیلی از واقع‌گرایی از جمله هستی‌شناسیِ ابژه‌گرا5 پیوند می‌یابند. این مقاله در پی شناخت این است که چه چیزی در این گرایش‌ها جدید، و چه چیزی قدیمی است؛ و استدلال ادامه ی مطلب…

آگاهی عمومیْ توان سرکوب دولت را محدود می‌کند – گفتگو با لوئیس کونس نماینده‌ی کارگران کارخانه‌ی خودگردانِ سرامیکِ نیوکن | ب. قدیمی، ا. حصوری

گفتگوهایی با کارگران کارخانه‌های اشغال‌شده و مبارزان دیگر جنبش‌های اجتماعی در آرژانتین بخش سوم: کارخانه‌‌ی اشغال‌شده‌ی سرامیک نیوکن بهرام قدیمی، امین حصوری توضیح مختصری درباره‌ی کارخانه‌ی سرامیک نیوکن:‌ کارخانه‌ی سرامیک نیوکن در سال ۱۹۷۸، در دوران حکومت نظامیان (۱۹۷۶ تا ۱۹۸۳) تأسیس شد. در سال ۲۰۰۹ زمانی که تشدید بحران مالی و افزایش بدهی‌های کارخانه ادامه‌ی تولید را به تعلیق درآورده بود، این کارخانه هم مشمول تمهید قانونیِ «ورشکستگی پیش‌گیرانه» شد. به‌موجب این رویه‌ی قانونی در آرژانتین، دادگاه به صاحبان کارخانه‌ی در آستانه‌ی ورشکستگی فُرجه‌ای چندساله برای بازپرداخت بدهی‌ها می‌دهد؛ هرچند بنا به تجارب تاریخی (که مختص آرژانتین هم نیست) ادامه ی مطلب…

سیزیف بر فراز آناتولی؛ تحلیلی بر فیلم «درخت گلابی وحشی» ساخته‌ی نوری بیلگه جیلان | محمد عبادی‌فر

تحلیلی بر فیلم «درخت گلابی وحشی» ساخته‌ی نوری بیلگه جیلان محمد عبادی‌فر «اینجا ترکیه است، برای اینکه بتونی زنده بمونی باید خودت رو وفق بدی» ساخته‌ی جدید «نوری بیلگه جیلان» به نام «درخت گلابی وحشی» به‌مانند فیلم‌های قبلی او متمرکز بر رابطه‌ی بین انسان‌هاست، اینکه در جهان معاصر کنونی روابط بین انسان‌ها در متن یک «وضعیت» مشخص چگونه خود را در معرض نمایش می‌گذارد. روابطی مملو از تضادها که ویژگی جهان معاصر کنونی است، جهانی سیزیف‌وار که حاکی از چرخه باطل حیات است و این چرخه در تسلسلی دهشتناک به راه خود ادامه می‌دهد. توصیف وضعیت کنونی جهان از خلال ادامه ی مطلب…