سوسیالیسم مرد؛ زنده باد سوسیالیسم! مصاحبه با چیدَم چیدملی | گروه کلکتیو (آلمان)

اثری‌ از Konstantin Yuon به‌نام «سیاره‌ی جدید» (۱۹۲۱). نسخه‌ی ورد درباره‌ی مرحله‌ی تاریخیِ کنونیِ جنبش سوسیالیستی مصاحبه با چیدَم چیدملی (Çiğdem Çidamlı) گروه کلکتیو – آلمان ترجمه: نیما صبوری توضیح کارگاه: متن حاضر ترجمه‌ی گفتگویی‌ست که گروه کلکتیو (آلمان) در تابستان ۲۰۲۰ با چیدم چیدملی، یکی از اعضای سابق جنبش «خانه‌های مردم» (Halkevleri) در ترکیه انجام داده است. محور اصلی این گفتگو چالش‌ها و امکانات بازیابی و توسعه‌ی رویکردی جدید به سوسیالیسم در عصر حاضر است. رفیق چیدم،‌ که فعلا در جنبش فمینیستیِ ترکیه فعال است، در پرتو تجربیات‌اش در جنبش‌های مردم‌بنیاد (توده‌ای) از ابتدای دهه‌ی 1990،‌ ایده‌های در خور ادامه ی مطلب…

نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است | گفتگو با دِبورا نونِس – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین»

  لینک دسترسی به نسخه‌ي ورد هیچ نسخه‌ی حاضر و آماده‌ای وجود ندارد: نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است گفتگو با دِبورا نونِس1 – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) ترجمه: امین حصوری یادداشت مترجم: در جریان یک نشست آموزشی حول موضوع ملزومات «سیاست از پایین» (تلویحا: کار توده‌ای2)، که تابستان ۲۰۲۱ توسط چند گروه سیاسی فعال در این حوزه – در آلمان3 – برگزار گردید، از یکی از زنان سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) دعوت شد تا به‌طور برخط (آنلاین) در این نشست شرکت نماید و تجارب مبارزاتی خویش در کار توده‌ای و فرآیند سازمان‌یابی فرودستان را با شرکت‌کنندگان ادامه ی مطلب…

از اسطوره‌ی فروپاشی نظام سلطه تا ضرورت مبارزات همبسته – در حاشیه‌ی قیام تشنگان در خوزستان | امین حصوری

از اسطوره‌ی فروپاشی نظام سلطه تا ضرورت مبارزات همبسته در حاشیه‌ی قیام تشنگان در خوزستان امین حصوری دریافت متن در فرمت ورد مقدمه: بسیاری از اخبار و رویدادهای ایران، تا جایی که به کارکردهای دولت و عملکردهای شخصی نخبگان حاکم1 بازمی‌گردد، به‌معنای واقعیِ کلام باورنکردنی و متحیرکننده‌ وحشت‌آور اند؛ حتی با اینکه سقف انتظارات ما نسبت به بروز عقلانیت سیاسی و کارآمدیِ اجرایی در این نظام (با نظر به کارنامه‌ی تباه آن) مطلقاً پایین است. رویدادها به‌قدری غیرمعقول و باورنکردنی‌ و هولناک‌اند که تنها راه تحمل تسلسل بیرحمانه‌ی آن‌ها تشکیک در (درجه‌ی) واقعی‌بودن فضایی‌ست که در آن جریان دارند2. چند ادامه ی مطلب…

متونی درباره‌ی بحران کرونا و بحران سوژگی چپ | دفتر سوم از کتاب‌های الکترونیکی کارگاه دیالکتیک | امین حصوری

دفتر سوم از کتاب‌های کارگاه دیالکتیک آذر ۱۳۹۹ دسترسی به کتاب الکترونیکی رصد واقعیت با سنجه‌ی پاندمی متونی درباره‌ی بحران کرونا و بحران سوژگی چپ نویسنده: امین حصوری فهرست مطالب پيش‌گفتار ……………………………………………………………………………… ۵ ۱ . کرونا: تشدید شکاف درونیِ دولت‌ملت در ایران و مساله‌ی سوژگی ……………. ۱۵ ۲. درباره‌ی وجه تاریخیِ بحران کرونا و بحران زوالِ سرمایه‌داری ……………………. ۵۱ ۳. امتناع از بازگشت اجباری به کار: در ضرورتِ تدارک یک کارزار عمومی ………… ۸۳ ۴. نرمالیزه‌کردن بحران کرونا و چالش چپ ……………………………………… ۱۰۷ ۵. بحران کرونا و بازاندیشی در معنای کشتار جمعی ……………………………… ۱۲۳ ۶ . بیداد کرونا و روزمرگیِ ادامه ی مطلب…

تزهایی درباره‌ی پاندمی کرونا | امین حصوری

دریافت متن در نسخه‌ی ورد #کروناـاندیشی ۲۳ تزهایی درباره‌ي پاندمی کرونا تاملی بر تازه‌ترین نمود و میانجی بحران سرمایه‌داری امین حصوری ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ۱. پاندمی کرونا بار دیگر نشان داده است که نظام سرمایه‌داریْ بحران‌زاست؛ و اینکه شدت و دامنه‌ی بحران‌های ناشی از آن رو به افزایش‌اند. تداوم مناسبات جهانی‌شده‌ی سرمایه‌دارانه با ملزومات و اثراتی همراه است که ناگزیر بر بستر بحران‌های گذشته بحران‌های تازه‌ای می‌آفرینند؛ بحران‌هایی که هم در حوزه‌های جدیدی بروز می‌یابند، و هم بنابر درهم‌تنیدگی فزآینده‌ی مناسبات بشری، طیف وسیع‌تری از جوامع را متأثر می‌سازند. از این منظر، بحران جهانی برآمده از گسترش پاندمی کرونا بحران ادامه ی مطلب…

بحران اقلیمی و سیاسی‌شدنِ طبیعت (به‌همراه فراخوان جنبش «جمعه‌ها برای آینده» به اعتصاب همگانی «اقلیمی») | مانیا بهروزی

بحران اقلیمی و سیاسی‌شدن طبیعت به‌همراه: فراخوان جنبش «جمعه‌ها برای آینده» به اعتصاب همگانی «اقلیمی» نویسندگان فراخوان: گرتا تونبرگ و ۴۶ نفر از فعالین جنبش «جمعه‌ها برای آینده» تألیف و ترجمه: مانیا بهروزی رگاه دیالکتیک: بحران اقلیمی و سیاسی‌شدنِ طبیعت مانیا بهروزی ۱. بحران اقلیمی و انکشاف بُعد تازه‌ای در سوژه‌گی ضدسرمایه‌داری استثمار انسان و طبیعت در نظام سرمایه‌داری به مرزهای تازه‌ای رسیده است. در کنار تشدید و گسترش ستم‌ها و فجایعی که استثمار مستقیم نیروی کار و خود–بیگانه‌سازی فزآینده‌ی آن توسط سرمایه در سراسر جهان به‌بار می‌آورد، طبیعت نیز به‌هیچ‌رو از تشدید و گسترش دست‌اندازی‌های سرمایه در امان نبوده ادامه ی مطلب…

بیزنِس باید بچرخد: سیاست رسمی در عصر «ناسیونال‌دموکراسی» | امین حصوری

سیاست رسمی در عصر «ناسیونال‌دموکراسی» امین حصوری فهرست: مقدمه ۱. سویه‌ی افشاگرانه‌ی گرمایش جهانی ۲. «منافع ملی» همچون شالوده‌ی سیاست رسمی ۳. «منافع ملی» در برابر حقوق بشر ۴. نگاهی نزدیک‌ به برخی دلالت‌ها و پیامدهای ناسیونال‌دموکراسی: نمونه‌ی آلمان ۴.۱) سیاست خارجیِ آلمانی ۴.۲) نظامی‌گری و سیاست تسلیحاتی ۴.۳) سیاست پناهجویی ۴.۴) سیاست زیست‌محیطی ۵. جمع‌بندی مقدمه: در دهه‌های اخیر، جهان شاهد فراگیرشدن هرچه‌بیشتر الگوی سرمایه‌دارانه‌ی حیات اقتصادی و اجتماعی بوده است که هسته‌ی اصلی آن بسط روند کالایی‌سازی (و مناسبات کالایی) و اجبارهای اقتصادی مرتبط با آن است که به‌نوبه‌ی خود رشته‌ای از فرآیندها و پیامدهای اجتماعی را برانگیخته ادامه ی مطلب…