کدام تروریسم؟ کدام رهایی؟ (در همبستگی با مقاومت مردم کورد و غیر‌کوردِ مناطق خودگران رژآوا)

کدام تروریسم؟ کدام رهایی؟ در همبستگی با مقاومت مردم کورد و غیر‌کوردِ مناطق خودگران رژآوا سرکوب تام‌و‌تمام جنبش پارک گزی در ۲۰۱۳، حمایت مالی و نظامی از جهاد‌گرایان سنی در جنگ داخلی سوریه، بمباران بی‌رحمانه‌ی باکور (کردستان ترکیه) در ۲۰۱۵، اعلام وضعیت اضطراری به‌بهانه‌ی کودتای ساختگی ۲۰۱۶ و خفه‌کردن هرچه‌بیشتر صدای منتقدین، اشغال نظامی عفرین در ژانویه‌ی ۲۰۱۸ و واگذاری کنترل شهر به‌دست نیرو‌های ارتجاع داعشی تنها برخی از اقداماتی‌ست که اردوغان در داخل و خارج از مرز‌های ترکیه برای استحکام امپراطوری نوعثمانی خویش تا به حال انجام داده‌ست. تجاوز نظامی به منطقه‌ی خودگران شمال و شرق سوریه توسط ترکیه ادامه ی مطلب…

مسئله‌ی ستم ملی و ناسیونالیسم ایرانی: ترسان از امپریالیسم، گریزان از آزادی l تحریریه‌ی کارگاه دیالکتیک

  مسئله‌ی ستم ملی و ناسیونالیسم ایرانی: ترسان از امپریالیسم، گریزان از آزادی نویسنده: کارگاه دیالکتیک واکنش‌های شووینیستی، ترس‌خورده و افراطی به عبارت «آزادسازیِ بخش‌هایی از خاک کردستان» در مصاحبه‌ی کامران متین در بی‌بی‌سی فارسی (در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۹۸) مسئله‌ی ستم ملی و ناسیونالیسم را از نو در فضای فکری و سیاسی ایران برجسته ساخت. دغدغه‌ی ما در اینجا نه صرفاً آن مصاحبه و جنحال پیرامون آن، بلکه از‌آن‌بیشْ ناسیونالیسم فارس/ شیعه‌ای‌ست که در تفکر و پراتیکِ بخش‌های مترقی جامعه‌ی ایرانی، بالاخص بخشی از چپ که خود را ضدامپریالیست می‌داند، سخت رخنه کرده است. نفس این واقعیت که با ادامه ی مطلب…

لیبرالم آرزوست! خطاب به اقتصادنامه‌ و شرکاء | کارگاه دیالکتیک

          لیبرالم آرزوست! خطاب به اقتصادنامه‌ و شرکاء نویسنده: کارگاه دیالکتیک نشریه‌ی «اقتصادنامه» در یک یادداشت توییتری1 بی‌سروته، که گویا متناسب با قدوقامت ذهنی و فکری خوانندگان پروپاقرص خویش می‌داند، ده ویژگی برای چپ‌ها قایل شده؛ ویژگی‌هایی که ارتباطی با حقیقت‌گویی و بازتاب‌دادن واقعیات تاریخیِ جغرافیایی به نام ایران و دسته‌های گونه‌گون چپ این سرزمین ندارند. مضمون این یادداشت کوتاه را می‌توان نوعی فرار به جلو دانست؛ چراکه در آن برخی از ویژگی‌های بارز نولیبرال‌ها به چپ‌ها نسبت داده شده است. طبعا انتظار نداریم که رسانه‌های آزادی‌ستیزی که بخشی از سازوبرگ ایدیولوژیک سیستم مسلط هستند و ادامه ی مطلب…

فعال شدن گسل‌های اجتماعی در ایران | کارگاه دیالکتیک

    فعال شدن گسل‌های اجتماعی در ایران تحریریه‌ی کارگاه دیالکتیک   خیزش‌های اخیر همه را در شوک و بهت‌وحیرت فرو برد، به‌ویژه اصلاح‌طلبان اعتدالی را. طی ۴۸ ساعت تمامی خطوط قرمز نظام درنوریده شد و اکنون مردم در خیابان هستند، مکانی واقعی و متعلق به خود آنها که سال‌های سال از سوی صاحبان قدرت مصادره شده بود. جامعه‌ی ایران همیشه با چهار گسل مهم اجتماعی روبرو بوده است که هیچ‌گاه هیچ‌یک از آنها بخشی از اولویت‌های حاکمان نبوده است. این گسل‌ها عبارتند از: ۱) گسل طبقاتی، ۲) گسل استبداد، ۳) گسل مرکز- پیرامون1 و ۴) گسل جنسیت2. به‌دلیل عدم ادامه ی مطلب…

نکاتی درباره‌ی چشم‌انداز کاری «کارگاه دیالکتیک» (با نظر به برخی واکنش‌ها در فضای مجازی)

  نویسنده: تحریریه‌ی کارگاه دیالکتیک حدود دو ماه از آغاز فعالیت «کارگاه دیالکتیک» می‌گذرد. در این مدت تلاش کرده‌ایم در راستای اهدافی که در منشور آغازین کارگاه برشمرده بودیم گام‌های کوچکی برداریم. در کنار بازخورردهای حمایتی و تشویق‌آمیزِ خاموش کسانی که تارنما را دنبال می‌کنند، می‌خوانند و برای ما پیام می‌گذارند، شاهد بازخوردهای دیگری هم در فضای رسانه‌ای بوده‌ایم که با صدای بلند و خشماگین بر طبل نفی و انکار ما می‌کوبند. با بررسی همه‌ی این بازخوردهای مستقیم و غیرمستقیم و بازتاب‌های آنها، باید اذغان کنیم که در مجموع چنین به‌نظر می‌رسد که پیغام ما در رابطه با محدوده و ادامه ی مطلب…