سیالیتِ سرمایه و منطقِ مفهوم | کریستوفر آرتور | ترجمه: آیدین ترکمه

فصل پنجم از مجموعه‌مقالات1: «گردش سرمایه؛ مقالاتی درباره‌ی جلد دوم کاپیتالِ مارکس» سیالیتِ سرمایه و منطقِ مفهوم2 کریستوفر جِی. آرتور3 ترجمه: آیدین ترکمه توضیح کارگاه بر انتشار این مجموعه‌مقالات «سرمایه را فقط به‌سان حرکت می‌توان فهمید، نه همچون چیزی ساکن». (مارکس) درآمد جلد دوم کاپیتال (دفتر دوم، «فرایند گردش سرمایه»)، دربرگیرنده‌ی ویژگی اصلی روش مارکس است. نباید درباره‌ی اهمیت مقدمه‌‌ی مارکس درباره‌ی مفهوم «چرخه‌های سرمایه» (که در بخش اول، فصل‌های یک تا چهار طرح شده‌اند) مبالغه کرد. در حالی که نئوکلاسیک‌ها صراحتا و کلاسیک‌ها اکثرا (هر چند به‌طور ضمنی)، افزون بر بسیاری از مارکسیست‌ها، همگی مفهوم تعادل4 را همچون یک ادامه ی مطلب…

رابطه‌ی سرمایه-مصرف‌کننده در {نظام} تولید نحیف: تداوم موضوعیت جلد دوم کاپیتال | تونی اسمیت | ترجمه: مانیا بهروزی

فصل چهارم از مجموعه‌مقالات1: «گردش سرمایه؛ مقالاتی درباره‌ی جلد دوم کاپیتالِ مارکس» رابطه‌ی سرمایه–مصرف‌کننده در {نظام} تولید نحیف: تداومِ موضوعیت جلد دوم کاپیتال2 تونی اسمیت ترجمه: مانیا بهروزی توضیح کارگاه بر انتشار این مجموعه‌مقالات بسیاری از نظریه‌پردازان اجتماعی چنین ادعا می‌کنند که در بخش‌ها و مناطق پیشروِ (leading) اقتصاد معاصرْ گذاری از «فوردیسم» به نظام تولید و توزیعِ «تولید نحیف» در حال انجام است. مقاله‌ی حاضر معنای امروزی جلد دوم کاپیتال را در پرتو برآمدنِ مفروضِ (alleged rise) تولید نحیف مورد ملاحظه قرار می‌دهد. در وهله‌ی نخست می‌باید تصویری فشرده از ماهیت این گذارِ مورد بحث ترسیم کنیم. ۱. از ادامه ی مطلب…

فراسوی تصویرِ «تجارت و صنعت» از سرمایه | پاتریک مورای | ترجمه: شروین طاهری

فصل سوم از مجموعه‌مقالات1: «گردش سرمایه؛ مقالاتی درباره‌ی جلد دوم کاپیتالِ مارکس» فراسوی تصویرِ «تجارت و صنعت» از سرمایه2 پاتریک مورای ترجمه: شروین طاهری توضیح کارگاه بر انتشار این مجموعه‌مقالات مارکس در جلد دوم کاپیتال به‏‌دنبال نشان‌دادنِ آن است که آنچه در اقتصاد سرمایه‌دارانه در گردش است چیزی جز سرمایه نیست؛ او همچنین پیامدهای این موضوع را نیز به تفصیل شرح می‌دهد. این نکته دشوارتر از آن‏ چیزی است که به‏‌نظر می‏‌رسد، تنها به این‌خاطر که در رسیدن به شناخت سرمایه گره‏‌ها و دشواری‌های بسیاری وجود دارد. یک روش طبیعی [و متداول] برای مشاهده‏‌ی تولید و توزیعِ ثروت در جامعه‌‏ی ادامه ی مطلب…