کرونا: تشدید شکاف درونیِ دولت-ملت در ایران و مساله‌ی سوژگی | امین حصوری

باز نشر از نشریه‌ی منجنیق (فلاخن ۱۵۹) دریافت مقاله در فرمت «ورد» کرونا: تشدید شکاف درونیِ دولت –ملت در ایران و مساله‌ی سوژگی امین حصوری … حلبچه خواهر من بود / تن‌اش را سوختند/ انگشتانش به‌هم چسبیده بود انگار/ دست نداشت کف بزند/ دهان نداشت کِل بکشد/ برای دختری به آن زیبایی، زیبنده نیست/ اهواز برادرانم بودند/ با همان لهجه‌ی زمخت/ کلماتی که از ته حلق می‌آیند/ با پوستی که از عطشِ جوانی ترک خورده بود/ پدرم هر روز «بم» بود/ در یک چشم‌به‌هم‌زدن ویران می‌شد / از لای استخوان‌هایش صدای زیرِ بسطامی می‌آید/ کرمانشاه اما مادرم بود/ می‌لرزید، از ادامه ی مطلب…

رئالیسم، واسازی و (نظریه‌ی) منظر فمینیستی | کارولین نیو | برگردان: سارا امیریان

دریافت مقاله در فرمت ورد رئالیسم، واسازی و (نظریه‌ی) منظر فمینیستی[1]   کارولین نیو برگردان: سارا امیریان   یادداشت مترجم: مباحث نظری فمینیستی در فضای فکری سال‌های اخیرِ ایران عمدتا از دیدگاه‌‌های پسامدرن و پساساختارگرا تاثیر گرفته‌اند. این تاثیرپذیریِ نظری و گفتمانی محصولی بود از تلاقی تاریخی روند تحولات سیاسی ایرانِ پساانقلابی -به‌منزله‌ی بستر مادی احیاء و رشد اندیشه‌ی فمینیستی- و روند تحولات جهانی در نظریه‌ی فمینیستی. از آنجا که این هر دو روند کمابیش در دوره‌ی افول تاریخی-جهانیِ چپ شکل گرفتند، اغلب به‌طور آشکاری از پیامدهای سیاسی و نظریِ آن متأثر بوده‌اند. در چنین بافتار تاریخی‌ای، در فضای فکری ادامه ی مطلب…

خوشی‌کُش‌های فمینیست ( و سایر سوژه‌‌های خودآیین) | سارا احمد | تلخیص و ترجمه: لاله فروغان‌فر

خوشی‌کُش‌های فمینیست و سایر سوژه‌‌های خودآیین1 نویسنده: سارا احمد تلخیص و ترجمه: لاله فروغان‌فر به یاد آوردن فمینیست‌شدن‌مان دشوار است، آن‌هم تنها به این دلیل که اصولا به یاد آوردن زمانی که حس و حال فمینیستی نداشته‌ایم سخت است. آیا می‌توان از همان آغاز کار یا از ابتدا یک فمینیست بود؟ یک داستان فمینیستی می‌تواند یک سرآغاز برای یافتن پاسخ این سوال باشد. اگر بتوانیم روایتی به دست دهیم از چگونگی تبدیل فمینیسم به یک احساس درونی و یک راه یا مسیر برای ارتباط‌گیری با جهان و درک این ارتباط و معنای رابطه‌ی ما با جهان اطراف به این شیوه، ادامه ی مطلب…

سکس و سوسیالیسم؛ مقدمه‌ی کتاب «قدرت میل: سیاست سکسوالیته» | ترجمه‌ی سیاوش پاکباز

  سکس و سوسیالیسم1 نویسندگان: آن اسنیتو، کریستین استنسل و شارون تامپسون ترجمه‌ی سیاوش پاکباز آن اسنیتو در 10 آگوست 2019 درگذشت. برای یادبود او، ما در این‌جا قطعه‌ای از مقدمه‌ی کتاب «قدرت میل: سیاستِ سکسوالیته»2 (Monthly Review Press, 1983) به ویراستاری استینو، کریستین استنسل و شارون تامپسون را مجدداً چاپ می‌کنیم. کتاب قدرت میل نه‌تنها بر اساس استانداردهای اوایل دهه‌ی 1980 بلکه بر اساس استانداردهای کنونی نیز هم‌چون تمام آثار اسنیتو یک اثر جسورانه است. / تحریریه‌ی مانتلی ریویو * * * درحالی‌که سوسیالیست‌های علمی مارکسی˚که نسل های متاخر به شمار می آمدند، مسائل جنسی3 را ثانوی و مشتق ادامه ی مطلب…