نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است | گفتگو با دِبورا نونِس – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین»

  لینک دسترسی به نسخه‌ي ورد هیچ نسخه‌ی حاضر و آماده‌ای وجود ندارد: نقطه‌ی شروعِ مبارزه، ضرورت است گفتگو با دِبورا نونِس1 – از اعضای سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) ترجمه: امین حصوری یادداشت مترجم: در جریان یک نشست آموزشی حول موضوع ملزومات «سیاست از پایین» (تلویحا: کار توده‌ای2)، که تابستان ۲۰۲۱ توسط چند گروه سیاسی فعال در این حوزه – در آلمان3 – برگزار گردید، از یکی از زنان سازمان‌دهنده‌ی «جنبش کارگران بی‌زمین» (برزیل) دعوت شد تا به‌طور برخط (آنلاین) در این نشست شرکت نماید و تجارب مبارزاتی خویش در کار توده‌ای و فرآیند سازمان‌یابی فرودستان را با شرکت‌کنندگان ادامه ی مطلب…

نگاهی از سطح بحران آب به اعماق نظام سرکوب | مانیا بهروزی

لینک دسترسی به نسخه‌ي ورد نگاهی از سطح بحران آب به اعماق نظام سرکوب مانیا بهروزی پیش‌درآمد: به این سخنان «هشداردهنده» توجه کنید: از زمان ساسانیان و هخامنشیان تا حدود ۳۵ سال پیش برداشت اضافه از منابع آبی کشور نداشتیم. در این ۳۵ سال فقط ۱۲۰ میلیارد مکعب آبهای شیرین فسیلی صدها هزار ساله که حدود ۷۵% آبهای شیرین زیرزمینی بود را مصرف کردیم که حدود ۷۵ میلیارد متر مکعب آن در ۸ سال گذشته بوده است یعنی منابع را تاراج کردیم! امروز هیچ تالاب درون سرزمینی، آب ندارد، از بختگان تا هورالعظیم، گاوخونی و اورميه! آب‌های زیر زمینی ما ادامه ی مطلب…

از اسطوره‌ی فروپاشی نظام سلطه تا ضرورت مبارزات همبسته – در حاشیه‌ی قیام تشنگان در خوزستان | امین حصوری

از اسطوره‌ی فروپاشی نظام سلطه تا ضرورت مبارزات همبسته در حاشیه‌ی قیام تشنگان در خوزستان امین حصوری دریافت متن در فرمت ورد مقدمه: بسیاری از اخبار و رویدادهای ایران، تا جایی که به کارکردهای دولت و عملکردهای شخصی نخبگان حاکم1 بازمی‌گردد، به‌معنای واقعیِ کلام باورنکردنی و متحیرکننده‌ وحشت‌آور اند؛ حتی با اینکه سقف انتظارات ما نسبت به بروز عقلانیت سیاسی و کارآمدیِ اجرایی در این نظام (با نظر به کارنامه‌ی تباه آن) مطلقاً پایین است. رویدادها به‌قدری غیرمعقول و باورنکردنی‌ و هولناک‌اند که تنها راه تحمل تسلسل بیرحمانه‌ی آن‌ها تشکیک در (درجه‌ی) واقعی‌بودن فضایی‌ست که در آن جریان دارند2. چند ادامه ی مطلب…

تزهایی درباره‌ی پاندمی کرونا | امین حصوری

دریافت متن در نسخه‌ی ورد #کروناـاندیشی ۲۳ تزهایی درباره‌ي پاندمی کرونا تاملی بر تازه‌ترین نمود و میانجی بحران سرمایه‌داری امین حصوری ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ۱. پاندمی کرونا بار دیگر نشان داده است که نظام سرمایه‌داریْ بحران‌زاست؛ و اینکه شدت و دامنه‌ی بحران‌های ناشی از آن رو به افزایش‌اند. تداوم مناسبات جهانی‌شده‌ی سرمایه‌دارانه با ملزومات و اثراتی همراه است که ناگزیر بر بستر بحران‌های گذشته بحران‌های تازه‌ای می‌آفرینند؛ بحران‌هایی که هم در حوزه‌های جدیدی بروز می‌یابند، و هم بنابر درهم‌تنیدگی فزآینده‌ی مناسبات بشری، طیف وسیع‌تری از جوامع را متأثر می‌سازند. از این منظر، بحران جهانی برآمده از گسترش پاندمی کرونا بحران ادامه ی مطلب…

از ایمنی گله‌ای تا مبارزه برای رهایی | امین حصوری

#کروناـاندیشی ۲۲ از ایمنی گله‌ای تا مبارزه برای رهایی امین حصوری دریافت متن در نسخه‌ی ورد درآمد از میانه‌ی مارس ۲۰۲۰، پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی جهانی‌بودن پاندمی کرونا را رسما تأیید نمود، سیاست «ایمنی گله‌ای1» (Herd Immunity) به‌عنوان راهکاری ممکن برای رویارویی با این پاندمی موضوع بحث‌های مناقشه‌انگیزی بوده است. در هفته‌های اخیر با اوج‌گیری موج جدید پاندمی کرونا در بسیاری از کشورها، بار دیگر این مناقشات شدت یافته است. برای مثال، به‌تازگی جمع بزرگی از کارشناسان و نخبگان «واقع‌گرا» (از حوزه‌های مختلف علمی، تخصصی و اقتصادی) طی بیانیه‌ای خواهان اجرای جهانی این سیاست شده‌اند2؛ و در سوی ادامه ی مطلب…

کرونا: تشدید شکاف درونیِ دولت-ملت در ایران و مساله‌ی سوژگی | امین حصوری

باز نشر از نشریه‌ی منجنیق (فلاخن ۱۵۹) دریافت مقاله در فرمت «ورد» کرونا: تشدید شکاف درونیِ دولت –ملت در ایران و مساله‌ی سوژگی امین حصوری … حلبچه خواهر من بود / تن‌اش را سوختند/ انگشتانش به‌هم چسبیده بود انگار/ دست نداشت کف بزند/ دهان نداشت کِل بکشد/ برای دختری به آن زیبایی، زیبنده نیست/ اهواز برادرانم بودند/ با همان لهجه‌ی زمخت/ کلماتی که از ته حلق می‌آیند/ با پوستی که از عطشِ جوانی ترک خورده بود/ پدرم هر روز «بم» بود/ در یک چشم‌به‌هم‌زدن ویران می‌شد / از لای استخوان‌هایش صدای زیرِ بسطامی می‌آید/ کرمانشاه اما مادرم بود/ می‌لرزید، از ادامه ی مطلب…

بحران اقلیمی و سیاسی‌شدنِ طبیعت (به‌همراه فراخوان جنبش «جمعه‌ها برای آینده» به اعتصاب همگانی «اقلیمی») | مانیا بهروزی

بحران اقلیمی و سیاسی‌شدن طبیعت به‌همراه: فراخوان جنبش «جمعه‌ها برای آینده» به اعتصاب همگانی «اقلیمی» نویسندگان فراخوان: گرتا تونبرگ و ۴۶ نفر از فعالین جنبش «جمعه‌ها برای آینده» تألیف و ترجمه: مانیا بهروزی رگاه دیالکتیک: بحران اقلیمی و سیاسی‌شدنِ طبیعت مانیا بهروزی ۱. بحران اقلیمی و انکشاف بُعد تازه‌ای در سوژه‌گی ضدسرمایه‌داری استثمار انسان و طبیعت در نظام سرمایه‌داری به مرزهای تازه‌ای رسیده است. در کنار تشدید و گسترش ستم‌ها و فجایعی که استثمار مستقیم نیروی کار و خود–بیگانه‌سازی فزآینده‌ی آن توسط سرمایه در سراسر جهان به‌بار می‌آورد، طبیعت نیز به‌هیچ‌رو از تشدید و گسترش دست‌اندازی‌های سرمایه در امان نبوده ادامه ی مطلب…