نرمالیزه‌کردن بحران کرونا و چالش چپ | امین حصوری

  دریافت مقاله در فرمت ورد نرمالیزه‌کردن بحران کرونا و چالش چپ امین حصوری ۱. در هفته‌های اخیر بسیاری از کارشناسان و سازمان‌های بهداشتی در سطح جهانی1 و داخلی2 هشدار داده‌اند که بازگشایی زودهنگام فعالیت‌های اقتصادی و تعجیل در عادی‌سازیِ روال زندگی اجتماعی می‌تواند تلاش‌های انجام‌شده برای مهار نسبیِ همه‌گیریِ کرونا را نقش بر آب کند و موج دومِ سهمگین‌تری از پاندمیِ کرونا را به‌بار بیاورد. در همین راستا، آنها ازجمله با ارجاع به نحوه‌ی پیشروی «آنفلوانزای اسپانیایی»3، نسبت به عواقب بسیار وخیم‌تر موج دوم کرونا هشدار داده‌اند. با این‌حال، دراین مدت شاهد بوده‌ایم که چگونه دولت‌های جهان، یکی پس ادامه ی مطلب…

مکتب اونو: مشارکتی ژاپنی در اقتصاد سياسیِ مارکسی (متونی در معرفی مکتب اونو) | گردآوری و ترجمه: مانیا بهروزی

مکتب اونو: مشارکتی ژاپنی در اقتصاد سياسی مارکسی متونی از توماس سکين و ماکوتو ايتو در معرفی مکتب اونو مجموعه‌مقالات موضوعی دفتر دوم از کتاب‌های کارگاه دیالکتیک گردآوری و ترجمه: مانیا بهروزی فروردین ۱۳۹۹ فهرست مطالب پيش‌گفتار (مترجم)‌ ……………………………………………….………..……….….. ۵ ۱. مکتب اونو: مشارکتی ژاپنی در اقتصاد سياسی مارکسی/ توماس سکین …………..….. ۲۷ ۲. رشد و گسترش علم اقتصاد مارکسی در ژاپن/ ماکوتو ایتو ……………….………..….. ۱۲۵ ۳. ديالکتيک، يا منطقي که با علم اقتصاد هم‌خوان می‌شود/ توماس سکین ……….…… ۲۰۷ ۴. جستاری درباره‌ی ديالکتيک سرمايه نزد اونو/ توماس سکین ………………..….…..…. ۲۳۷ ۵. از نظريه‌ی ارزش مارکسی چه‌ می‌توانيم بياموزيم؟ / ادامه ی مطلب…

امتناع از بازگشت اجباری به کار: در ضرورتِ تدارک یک کارزار عمومی | امین حصوری

دریافت مقاله در فرمت ورد امتناع از بازگشت اجباری به کار در ضرورتِ تدارک یک کارزار عمومی امین حصوری ۱. یک حقیقت ناتمام مزدبگیران را آشکارا به مسلخ می‌برند و آنها چنان تن می‌دهند (گیریم با دردمندی و شِکوه) که گویی سرنوشتی مقدر است. به‌راستی آیا چنین است؟ اینک کار مزدی دیگر فقط محملِ استتمار و خود–بیگانه‌سازی نیست، بلکه به‌طرزی توامان عینی و استعاری می‌تواند مستقیما مرگ‌بار باشد (علاوه بر «حوادث» کاری مرگ‌بار که در ایران سیری صعودی یافته‌اند). حقیقتی که در گزاره‌ی «اگر از کرونا نمیریم، از گرسنگی می‌میریم» هست، تا چه حد جامع و تعیین‌کننده است؟ و تاچه ادامه ی مطلب…

درباره‌ی وجه تاریخیِ بحران کرونا و بحران زوالِ سرمایه‌داری | امین حصوری

دریافت مقاله در فرمت «ورد» درباره‌ی وجه تاریخیِ بحران کرونا و بحران زوالِ سرمایه‌داری امین حصوری درآمد اکنون که همگان به‌سادگی از «بحران کرونا» سخن می‌گویند، جا دارد از خودمان بپرسیم: «بحران چیست؟». منطقا زمانی می‌توان از بحران سخن گفت که نظم عادیِ امور یا نظمی که شالوده‌ی بازتولید زندگی جمعی‌ست، مختل گردد. با این‌حال، معیار متعارفِ امروزی برای تصدیق وقوعِ بحران، شاخص‌های اقتصادی بازار بورس است: در مواقع بروز برخی تلاطم‌های حاد اجتماعی در مقیاسی جهانی، بعضا شاخص‌های بورس سقوط می‌کنند و وقوع بحران رسمیت می‌یابد. درعوض، وقتی این شاخص‌ها نوسانات نزولیِ حادی را نشان نمی‌دهند، این تصور القا ادامه ی مطلب…

ویروس کرونا و تغییر پارادایم؟ | فروغ اسدپور

ویروس کرونا و تغییر پارادایم؟ فروغ اسدپور سوم فروردین ۱۳۹۹ ویروس کرونا که ظاهراً حالا ثابت شده که انواع مختلفی هم دارد به یک پاندمی (جهانی‌شدن ویروس) تبدیل شده است. به اصطلاح کنتراکت اجتماعی بین دولت و جامعه در جهان غرب، دولت‌ها را واداشته تا به خاطر حفاظت از جان آدم ها— به شکلی پارادوکسیکال انسان‌های عموما نامولد یعنی سالخوردگان — وسایل «فوق‌العاده‌»ای را به کار بگیرند: چرخ شرکت‌های هواپیمایی و شرکت‌های مسافرتی تا حدود زیادی از حرکت بازایستاده است. مردم به توصیه و اجبار و جریمه‌ی دولت‌ها از سفر و حتی بیرون‌رفتن از منزل چشم‌پوشی می‌کنند. دانشگاه‌ها، مدرسه‌ها، موزه ادامه ی مطلب…