روزانه، هزار انقلاب کوچک: گفتگویی با برخی فعالین «کارزار فمینیستی» در روژاوا | نشریه‌ی ری‌وُلت | برگردان: قباد بخشی

روزانه، هزار انقلاب کوچک گفتگویی با برخی فعالین «کارزار فمینیستی» در روژاوا تهیه‌کنندگان: مایا چومی و یوهانا بروزه برگرفته1 از نشریه‌ی re:volt برگردان: قباد بخشی یک هیئت نمایندگی فمینیستی متشکل از شماری از زنان ساکن مناطق مختلف آلمان به‌مدت سه‌ ماه در سرزمین خودمختار روژاوا در سفر بود، با این هدف که انقلاب زنان در شمال‌شرقی سوریه را به چشم جهانیان آشکارتر کند. ما در یک بازه‌ی زمانی طولانی، حول تجربیات،‌ چالش‌ها و چشم‌اندازهای جنبش زنان با برخی اعضای این هیئت تبادل نظر کرده و پرسش‌ها و دغدغه‌هایی را در رابطه با وضعیت [جنبش] زنان در اروپا و روژاوا رد ادامه ی مطلب…

چرا چپ ۱۷ اسفند ۵۷ زنان را در خیابان تنها گذاشت؟ | فروغ اسدپور

بازنشر: چرا چپ ۱۷ اسفند ۵۷ زنان را در خیابان تنها گذاشت؟ فروغ اسدپور در گفتگو با سایت اخبار روز متن زیر در پاسخ به یک پرسش از چندین پرسشی به نگارش درآمد که سال گذشته هم‌زمان با فرارسیدن هشتم مارس از سوی گردانندگان سایت اخبار روز پیش روی من قرار گرفت. از آن‌جا که فرصت کم بود، نه تنها نرسیدم به همه‌ی پرسش‌های بسیار خوب اخبار روز پاسخ بدهم که حتی همین نوشتار را هم به‌نحوی منسجم به پایان نبردم. امسال به فراست افتادم که فقط بخش مربوط به نخستین پرسش را با کمی بازبینی منتشر کنم. آن پرسش ادامه ی مطلب…

نظریه‌ی مارکسیستی و مناسبات اجتماعی- طبقاتی ارضی در توسعه‌ی سرمایه‌دارانه: آسیای شرقی در پرتو رویکردی تجربی | ریچارد وسترا | برگردان: سما. ق.

نظریه‌ی مارکسیستی و مناسبات اجتماعی– طبقاتی ارضی در توسعه‌ی سرمایه‌دارانه: آسیای شرقی در پرتو رویکردی تجربی1 ریچارد وسترا برگردان: سما. ق. با گرفتارشدن خیل عظیمی از جمعیت‌های روستاییِ سرتاسر جهان -یعنی بیش از نیمی از کل جمعیت اقتصادهای جهان‌سومی قرن بیست‌ویکم- در گرداب آن نیروهایی که با حسن‌تعبیر، جهانی‌شدن نام می‌گیرند، «مساله‌ی ارضی»، بار دیگر در مباحثات اقتصاد سیاسی مارکسیستی برجسته شد (Moyo, Jha and Yeros, 2016). کندوکاو دربارۀ مساله‌ی ارضی در بستر جهانی‌شدن، به‌طرز روشن‌گرانه‌ای ما را به مناقشۀ مارکسیستی دیرپای دیگری بر سر به‌اصطلاح کار آزاد و بیگاری در توسعۀ سرمایه‌دارانه رهنمون می‌سازد (Brass, 2015). بااین‌حال، آن‌چه این ادامه ی مطلب…